Frugttærte
Frugttærte

6– 8 personer.
Tærtedej:
125 g smør eller margarine
150 g mel ( Hvedemel )
2 tsk sukker
2 spsk fløde 13 %
Fyld:
3 spidseæbler eller pære eller blommer
Kanel og sukker og smør eller margarine
1 stk spring eller tærteform ca 26 – 30 cm diameter.
Serverings forslag:
Flødeskum eller creme fraiche
Sådan gør du:
Hak smør eller margarine ud i melet, tilsæt sukker og fløde og ælt dejen sammen til en jævn masse. Lad den hvile i køleskabet i ½ - 1 time og rul den så ud til en plade med en diameter på 30 – 34 cm afhængelig af formens størrelse, men husk at gemme et lille stykke dej til fletværk. Smør formen og læg dejen i, så den hænger ud over kanterne. Pres den ned mod formens bund og sider. Skræl æblerne, fjern kernehusene og skær frugten i smalle både. Læg dem taglagt i cirkler på dejen,  og drys med kanel og sukker over dem ( brug kanel og sukker efter smag og behag, bruges der blommer pas på med for meget kanel )  og læg små stykker smør eller margarine over frugten ( pas på med mængden af fedtstof så det ikke sejler i det altså kun lidt  fedtstof ). Rul nu resten af dejen ud til en firkant og skær ca 2 cm brede strimler ud , læg dem som et fletværk  over frugten og bøj dejkanten ind hele vejen rundt. Tryk den i bølgeform med fingrene og bag tærten ved 200 grader ( varmluft 180 grader ) i ca 45 min. Servere den lunken i fadet ( bages den i springform fjern  ringen/kant og evt. bund før servering ) sammen med flødeskum eller creme fraiche .
Start side. Program oversigt. Fotogalleri. Contact. Medarbejdere. Link. Kanal Gladsaxe TV. Opskrifter. Program omtale.