Copyright © All rights reserved. Made By Kanal  Gladsaxe
Start side. Program oversigt. Fotogalleri. Contact. Medarbejdere. Link. Kanal Gladsaxe TV. Opskrifter. Program omtale. Hakkebøf

Hakkebøf med æble og hvidløg

6. stk.

500 gr. Hakket oksekød max 12 %

1 stort  æble.

4 - 6 fed hvidløg.

1 - 2 dl. Mælk ( sød eller let ).

Rasp eller hvedemel

Salt og peber.

Smør , olie eller margarine ( til stegning ).

Læg kødet i en mellem stor skål hak æblet og hvidløget fint, og bland dem med kødet enten med hånden eller en ske , mælken tilsættes lidt af gangen til farsen er blød og  ikke fast i det , herefter tilsættes salt og peber efter behag og farsen røres godt igennem, nu tilsætter man rasp eller mel til farsen er bliver til dels fast  ( kan formes i hænderne uden at flyde ud ).

Før stegning  vendes bøfferne i rasp  og der kværnes eller drysses salt og peber toppen af dem, til stegning bruges der enten olie, smør eller margarine, når fedtstoffet er klart lægges bøfferne på panden med salt og peber siden nedad og så gir man dem salt og peber på den anden side, kødet steges  i  ca 8 – 12 min på hver side  på mellem varme eller til der ikke kommer blod fra kødet.

Bøfferne kan grilles dog kræver det en gril-sten eller gril-plade ej rist (kan ligges på rist lige før servering ).

Servering :

Til servering stegte bløde løg med  championer , bearnaise sauce samt kogte kartofler og grønsager.

Tips:

Kartoflerne  kan være hassel bagte eller bagte , flødekartofler  kan sagtens bruges, til bøfferne kan man også servere flûte og salat.