Copyright © All rights reserved. Made By Kanal  Gladsaxe
Start side. Program oversigt. Fotogalleri. Contact. Medarbejdere. Link. Kanal Gladsaxe TV. Opskrifter. Program omtale. Råcreme

Råcreme   3 versioner.

Råcreme.

Ca. 8 pers.

200 g sukker

8 pasteuriserede æggeblommer

4,5 – 5 dl piskefløde.

Korn fra 1 vanilliestang



Sådan gør du:


Sukker og ægge blommer og vanillie korn piskes hvide ( sukker ikke knaser mere ) herefter piskes fløden til flødeskum og vendes forsigitgt i ægge snapsen  til den er jævn , herefter sættes den i køle skab  eller bruges med det samme.


Råcreme  forslag  2.


Evt. tilsæt lys portvin eller lys likør til den.

Ca. 2 spsk lys portvin ned i æggesnapsen  husk at rører godt sammen, herefter samme fremgangs måde som alm. Råcreme ( denne creme er flyden og god til at hælde fra en kande husk at omrør før servering.

Ønskes den fast tilsættes der ca. 1 – 2 blade husblads, husblads lægges i koldt vand i 10 min hvorefter den tages og og man presser det overskyden vand fra og herefter lægges den i en skål der kan tåle varme , husbladsen smeltes over vanndbad  herefter afkøles den til ca. 37 grader  ( lillefingervarmt ) herefter hældes den i æggesnap sen i en tynd strålle under kraftig omrøring så den den ikke travler / klumper, når husplads er tilsat tilsættes flødeskummet til æggesnapsen og den sættes i køleskab.


Råcreme forslag 3


Sæt den i fryseren eller hæld den på en ismaskine lav en softice lign. Creme af den eller lad den fryse helt til is .

Serverings forslag :

Frisk frugt der er skåret ud til tern.

Syltet frugt ( pærer, blommer m.m. )

Frugtgrød og div. Frugtsupper  ( kolde/lune dessertsupper )