Kærnemælk’s Brød
Fremgangsmåde


Rør gær ud I det lunken vand, smelt margerinen og hæl 2½ dl. Kærnemælk ned I den hvorefter det så hældes I den opløste gær, tilsæt nu 1 tsk salt og 1 tsk. Sukker væsken og rør det ud hvorefter man tilsætter halv delen af melet  og rør til dejen er jævn og ikke er klumpet tilsæt resten af melet og rør brug eventuelt hænderne til melet er blandet godt sammen med resten af dejen, hænger dejen I og er meget klæ tilsættes der ekstra mel til dejen ikke hænger I længre. ( TIPS: er dejen for tør tilsæt lidt vand til dejen bliver blød. )

Hæld dejen ud af skålen og ælt den godt igennem, efter æltning  sættes dejen til hævning til den cirka er dobbelt så stor, ælt dejen igen og form den til en 25 - 30 cm stor pølse som så ligges I en smurt form eller på en plade, sæt nu brødet til hævning til det har opnået dobbelt størrelse, pensel brødet og sæt det ind I en forvarmet ovn på 220 grader og bag det I 25 min og tage det ud af formen og bages færdig I 5 - 10 min.

Bages brødet på en plade er bagetiden 30 - 35 min. TIPS: Bank på brødets bund lyder det hult er det færdigt hvis det ikke lyder hult giv det et par min ekstra ( husk at holde øje med det så det ikke bliver for mørkt ).










40 gr. Gær

½ dl lunken vand

50 Gr. Magarine ( Eller smør )

2 ½ dl. Kærnemælk

1 Teskefuld sukker

1 Teskefuld salt

500 gr. Hvedemel

Pensles med mælk, vand eller øl.


I






Ingredieser
Start side. Program oversigt. Fotogalleri. Contact. Medarbejdere. Link. Kanal Gladsaxe TV. Opskrifter. Program omtale.