Hveder

Hveder

 

12 stk.

500 g. Hvedemel

2 spsk. Sukker

1 tsk. Salt

100 g. Smør el. margarine

25 g. Gær

3 dl. Lunkent vand

Bland mel med sukker og salt i en skål eller dejfad . Skær smør /  margarine i mindre stykker og findel det i blandingen , til der er en grynet masse.

Rør gæren ud i halvdelen af vandet og hæl den i massen sammen med den anden halvdel af vandet, og ælt den så godt sammen til den er blank og smidig.

Tag dejen ud af skålen og del den i 12 lige stor dele, og tril dem til boller der sættes på en firkantet bradepande der enten er smurt med smør /margarine eller foret med bagepapir, det er vigtigt at bollerne ligger tæt så de danner den rette facon (firkantet) ved hævning, lad bollerne hæve til det dobbelte tildækket og lunt .

Når de er hævet sættes de i ovnen på den næstnederste rille i en forvarmet ovn ved 225 grader og bages i ca. 25 min +/- alt efter ovn type, når de er færdige ligges de på en rist for at afkøle.

Hveden skæres igennem og ristes i ovnen med den overskåret side opad i ca. 10 min. ved 250 grader .

Serverings forslag :

Spidses lune med let saltet smør på , evt. med en let og mild ost eller let marmelede  i stedet for osten.




Opskrifter