Start side. Program oversigt. Fotogalleri. Contact. Medarbejdere. Link. Kanal Gladsaxe TV. Opskrifter. Program omtale. Butterdejs æblekage
Butterdejs æblekage   ca. 8 pers.
Det skal du bruge:

1 pk. ( 6 plader ) Butterdej   (frosent ) .
5 -6  Æbler.
Evt. lidt vand til kogning af æblerne
1 – 2 tsk. Citronsaft.
Ca. 3 – 6 spsk. Sukker  (efter smag )
Ca. 1 – 3 tsk. Vanilje sukke eller frisk vanilje  ½ stang ( efter smag )
1 – 2 spsk. Kanel  ( efter smag )
1 – 2 dl. Rosiner  ( efter smag )
200 gr. Flødeost
1 Æg ( til pensling )

Sådan gør du:
Æbler skæres i både og kærnehus og skæl fjernes, skær æblerne i grove tern , kog dem let så 1/3 del af dem er kogt ud og resten er i stykker, tilsæt citron, sukker, vanilje, kanel og rosiner , lad det koge op derefter tilsæt flødeosten !!! VIGITIGT!!! Er grøden vandet frasigtes væden  i en si eller den for et kraftigt opkog så væden for dem husk at rører, før osten kommer i, rør stille rundt i det  til osten er smeltet og sæt den til afkøling .

Mens fyldet afkøler rulles de optøret butterdejsplader ud ( alle 6 stk ) så de bliver ca. 1/3 – ½ gange tyndere , husk at rul dem ud med lidt mel på bordet og den anden side af pladen så den ikke hænger fast under udrulning.
Pisk æggets ammen og bagepapir lægges på en bageplade den første plade lægges øverst og der pensles ca 1 ½ cm nederst på pladen derefter lægges næste plade og der tykkes let på samling og samme proces med den sidste, herefter lægges fyld på den store butterdejs plade ca . 2 cm rundt hele pladen skalholdes fri for fyld (højden på fyld ca .2 -3 cm ) kanten pensles og man ligger den første fra top  og nederste kant pensles og anden plade lægges på og samme  proces med den sidste, nu trykkes kanten hele vejen rundt og der efter foldes den under den fyldte del herefter trykkes der let på de to samlinger  på toppen , når dette er gjort ca. 10 små huller  på toppen fordelt jævnt og derefter pensles hele kagen med ægget og der drysses let lidt sukker på toppen af den , kagen sættes i en forvarmet ovn 200 grader i midten og skal nu bage i ca. 25 -30 min. alt efter ovnen  eller til den er jævn gylden brun,  kagen sættes til afkøling.
Kagen kan nedfryses , ved optøning lunes den I ovnen .

Servering:
Kagen kan spidses kold eller lun, enten med flødeskum eller ren creme fraiche , er man ikke til ren creme fraiche kan den i blandes lidt vanilje .
Velbekomme.