Copyright © All rights reserved. Made By Kanal  Gladsaxe
Start side. Program oversigt. Fotogalleri. Contact. Medarbejdere. Link. Kanal Gladsaxe TV. Opskrifter. Program omtale.
Omtale af følgende begivenheder
Flextur
Som supplement til busserne kan man i Gladsaxe Kommune fra den 6. januar 2014 benytte Movias Flextur. Flextur er en fleksibel transportform, der nemt og enkelt får dig frem til målet. Flexture køres af taxaer og liftvogne. Man kan blive hentet derhjemme, i svømmehallen, på aftenskolen eller hvor som helst og man kan naturligvis også blive kørt hjem igen.
Alle kan benytte Flexture
Turen køres i taxa eller liftvogn og skal blot bestilles til det tidspunkt, man ønsker. En Flextur skal bestilles tidligst 14 dage før og senest 2 timer før brug. En Flextur har ikke fast køreplan eller stoppested, for det bestemmer kunden selv. Turen skal blot starte og slutte i en kommune, der tilbyder Flexture. Man vil ofte komme til at køre sammen med andre, der har bestilt en tur, men man betaler kun, hvad der svarer til den direkte rute til destinationen. Læs mere på www.moviatrafik.dk/flextur
Hvad koster en Flextur?
Prisen afhænger af, hvor langt du kører, og om du har medrejsende med på turen. Grundtaksten er 24 kr. og dækker kørsel inden for de første 10 km. Herefter er taksten 6 kr. per kilometer ud over grundtaksten. Betaling af turen sker enten ved bestilling på internettet og app eller ved betaling med lige penge i bilen ved telefonisk bestilling.
Bestil en Flextur
Flexture bestilles på telefon 7026 2727 alle dage mellem kl. 08:00 - 18:00 eller på Movias hjemmeside
Sussi Frølich, Kontaktperson til Trafik- og Teknikudvalget
I dag søndag d. 25.5.14. indvies Nyttehaverne af Borgmester Karin Søjberg Holst.
Gladsaxe Pigegarde trækker op ved springvandet kl. 13:45 herefter marcherer de til Nyttehaverne.
Velkomst ved Formand for Afdelingsbestyrelsen Leon Friis Jørgensen og Formand for Nyttehaverne Roland G. Pedersen
Værebro Park anlægger 39 nyttehaver
Anlægsarbejdet med Værebro Parks nye nyttehaver er skudt i gang, og snart kan beboerne mødes under åben himmel og styrke deres fællesskab, mens de får grønne fingre.

Sidste uge startede et hold af anlægsgartnere udgravningen til Værebro Parks 39 nyttehaver, som har været undervejs i et års tid, siden DAB’s landskabsarkitekt Mette Veje Hansen fik projektet på tegnebordet.
Nyttehaverne er finansieret af Gladsaxe Kommune og Miljøministeriet i forbindelse med et 'Lokal Afledning af Regn'-projekt (LAR), hvor målet er at udnytte det regnvand, der rammer afdelingens halvtage og bruge det til at vande nyttehaverne.
- Vandet løber ned i store underjordiske opsamlingsbassiner, hvor det bliver renset. Herfra kan det pumpes op gennem gammeldags vandpumper og bruges til at vande beboernes planter og afgrøder, forklarer Mette Veje Hansen.

Pumperne er en praktisk løsning, der gør det nemmere at spare på vandet, og samtidig er det en sjov detalje for børnene i Værebro Park, der kan prøve at pumpe vand op, som man gjorde i gamle dage. Overskudsjorden fra udgravningerne bliver også genbrugt og gjort til et lille bakket område, hvor de yngste kan boltre sig mens forældre eller bedsteforældre hygger sig i haverne.
Beboerne har etableret en nyttehaveklub med en bestyrelse, der har været med til at bestemme, hvilke retningslinjer, der skal være i forbindelse med nyttehaverne. Beboerne må plante lige, hvad de har lyst til, men det er blevet vedtaget, at beplantningen ikke må være højere end én meter, og at der ikke må bygges private skure omkring haverne.
- Der har været stort fokus på tryghed i Værebro Park, og det er meningen, at nyttehaverne skal være et trygt sted, hvor man kan få et godt naboskab til hinanden og komme hinanden ved, siger Mette Veje Hansen, som fortæller, at beboerne allerede har talt om at arrangere eksempelvis grilldage.


- Det bliver et mødested i nye omgivelser, hvor folk kan passe på deres ting og føle ejerskab omkring deres haver.
DET SKER I GLADSAXE

Seniorrådet inviterer til temamøde om den nye mulighed for at få elektronisk post fra din kommune og andre offentlige myndigheder:

Tirsdag 27. maj  kl. 14 – 16  i Festsalen på Træningscenter Gladsaxe

(Seniorcenter Kildegården),  Kildebakkegårds Allé 165.

Fra 1. november 2014 vil post fra kommunen, hospitaler og fra andre offentlige myndigheder blive sendt elektronisk til din nye digitale postkasse. Det vil være nyt for mange – nogle er glade for at slippe for alt det papir, mens andre er noget tvivlende, om det nu også er en fordel. Så hvordan kommer man så i gang – eller hvordan kan man undgå at være med?

Seniorrådet har inviteret to medarbejdere fra Borgerservice i Gladsaxe kommune til at fortælle om det nye initiativ. De vil fortælle om hvordan man får sat postkassen i gang, og om hvordan man kan blive fritaget for at få elektronisk post. Der vil være mulighed for at hilse på nogle at de frivillige, der gerne stiller sig til rådighed med råd og hjælp til at komme i gang.

Uanset om man er positiv for den nye mulighed eller er mindre begejstret for initiativet, er der noget, der skal tages hånd om, og det vil der være mulighed for at få
Smykkedesign/håndværk.

Underviser: Karen Fly. Én søndag hver måned. Til dig, der vil have mere tid til koncentration og fordybelse. På dette hold vil der min. 3 gange være opgaver, der kan udfordre og flytte dig væk fra vanens magt.
Arrangeret af: Gladsaxe Oplysnings Forbund.
Søn. d. 22. september 2013 til søn. d. 25. maj 2014, 8 kursusdage kl. 10.

Uanset om man er positiv for den nye mulighed eller er mindre begejstret for initiativet, er der noget, der skal tages hånd om, og det vil der være mulighed for at få mere at vide om på temadagen.

Der er gratis adgang og alle 60+´ere er velkomne. Seniorrådet byder på kaffe/te og kage i pausen.

Der er tilsluttet teleslynge i forbindelse med arrangementet.

Buslinjerne 6A, 68, 160 og 166 kører til Træningscenter Gladsaxe
Bagsværd Kirke Åbent Hus.

Vi strikker og hækler til nødstedte børn i Afrika. Alle er velkommen.
Kontakt Birgit Jensen tlf. 40 56 66 37.
Man. d. 26. maj 2014, kl. 12.30-14.30.
Sundt Liv Vejledning.

Har du talt forebyggelse og sundhed med en sygeplejerske for nyligt? Kender du dit kondital, dit BMI tal, din fedtprocent eller dit blodtryk? Kom og få vejledning af sygeplejersken i Sundt Liv Vejledningen. Læs mere om Sundt Liv Vejledningen.
Arrangeret af: Høje Gladsaxe Centret.
Man. d. 26. maj 2014, kl. 15-18.
Strikkecafé.

Vi inspirerer og hjælper hinanden og har det hyggeligt med vores fælles interesse.
Arrangeret af: Gladsaxe Hovedbibliotek.
Man. d. 26. maj 2014, kl. 15.30-17.30
Telefonisk kostrådgivning.


Ring til kostrådgiveren på telefon 39 57 57 53. Kostrådgivningen er åben for alle, der søger råd om at leve sundt i hverdagen eller ønsker at tabe sig. Læs mere om mulighederne for kostrådgivning.
Arrangeret af: Høje Gladsaxe Centret.
Man. d. 26. maj 2014, kl. 9-11.
Hjertestarter og førstehjælp.

Underviser: Leif Laugesen. Har du set de nye Hjertestartere, som er kommet op mange steder? Tænker du nogen gange, om du kan betjene den, hvis uheldet er ude? Nu kan du øve dig med god vejledning, så du er tryg ved hjertestarteren.
Arrangeret af: FO Gladsaxe og Lyngby-Taarbæk.
Tir. d. 27. maj 2014, kl. 09.
Sommerkoncert med Stengård Kirkes Pigekor.

Stengård kirkes Pigekor indbyder til en koncert fuld af forår og sommer: Pigerne selv vælger det meste af programmet.
Tir. d. 27. maj 2014, kl. 19.30-21.
Zumba Light.


Underviser: Karin Urskov. Hold 425689.
Arrangeret af: Gladsaxe Oplysnings Forbund.
Tor. d. 16. januar til tir. d. 27. maj 2014, 16 kursusdage kl. 9.30.
Motionsvejledning.

Motinsvejlederen træffes hver onsdag i Forebyggelsescentret, hvor der er åben konsultation.
Ons. d. 28. maj 2014, kl. 9-11.
Svensk Folkemusik Workshop.


Åben Workshop i svensk folkemusik med rigsspillemand Peter Hedlund PUMA (nyckelharpe) for nøgleharper, violiner, droner og evt. harmonikaer. max 32 deltagere.
Arrangeret af: Gladsaxe Spillemandslaug.
Lør. d. 31. maj 2014, kl. 14-17.